tirsdag 20. juli 2010

Flere wollmeiser til meg!

Forrige fredag hev jeg meg på oppdateringsbølgen for å kjøpe dette lekre garnet direkte fra butikk. Spenningen var stor da jeg fikk tak i en såkalt overraskelsespakken og spenningen var enda større i går da pakken kom i posten! De to til høyre kom som overraskelse og den til venstre har jeg kjøpt fra ei snill dame på Hobbyboden!
Fra venstre; Pfefferminz Prins, Amazonas og Mistelzweig

søndag 11. juli 2010

"Avglemt" babysett

De siste ukene før prinsen vår ble født i Mars strikket jeg mye. Litt til meg selv, men mest til lillegutten. Dette settet er noe av det som enda ikke er blitt vist frem i bloggen. Jakka er fra Myk Start og buksa er en slags variant av denne, bare uten blondekant!
Jakka var nydelig å strikke og ble ferdig på en-to-tre! Buksa var et herk... for det første fant jeg aldri en oppskrift jeg likte og så ble det bare tull med fargeskiftene når jeg skulle sette bena inn på samme pinne. Det endte med at buksa ble liggende uferdig helt til temindato. Den kvelden satt jeg meg ned og fullførte siden jeg hadde fått for meg at gutten ikke kom før buksa var ferdig! Han likte tydeligvis ikke buksa han heller for det tok enda fire dager før han listet seg ut :-)
Konklusjonen nå når vinteren er forbi og klærne for små er at buksen ikke er brukt i det hele tatt (!) og jakken ble brukt nesten daglig helt til våren kom i slutten av Mai!

Settet er forresten strikket i Drops Delight på pinne 2.5mm!

torsdag 8. juli 2010

Garnsalg og ammetåke

er en dårlig kombinasjon!
Før helga skulle jeg kjøpe 400 gram Muskat til dette skjørtet. Vel fremme på butikken kunne jeg ikke huske om jeg trengte 400 eller 600 gram... så da kjøpte jeg 1000!
Logikken? Borte i ammetåka... :-)
Men det er en flott blåfarge da! Lurer på hva jeg skal gjøre med resten... :)

onsdag 7. juli 2010

Sydde vognmapper

Lunamon har vært så grei å sy vognmapper til oss! Mappene har akkurat plass til et par bleier eller regntrekk og kan henges på siden av vognen.
Mappene har borrelås i lokket og festen med to hemper med borrelås. På den måten er de enkle å løsne dersom man skal ha med seg mappen inn på et stellerom eller lignende. Det er godt å slippe den store stellebagen til enhver tid!
Bilde av mappene uten vogn kan dere se her

Feather & fan

Mitt første "skikkelige" sjal har sett dagens lys :-) Jeg strikket et rillestrikket tidligere og heklet mange englemaskesjal, men dette er det fineste så langt!
Oppskriften finnes her om du er registrert på Ravelry. Jeg har strikket deg i Baby merino fra Drops på pinne 5.5mm. Det er ikke veldig stort, men deilig å ha som skjerf! Mykt og godt i halsen :-) Jeg brukte akkurat to nøster, men skulle gjerne hatt litt mer slik at avfellingskanten ikke måtte bli så stram.. men man lærer mens man går, ikke sant?

søndag 4. juli 2010

Wollmeise til meg :D

En dame på Hobbyboden solgte meg dette herlige garnet :-)
Fargen kommer ikke til sin rett på bildet, den er nydelig oransje!
I tillegg var hun så søt at hun sendte med maskemarkører til meg.
Se så fine der er :-)