fredag 30. januar 2009

Spedbarnsluer til Sierra Leone

Torbjørn oppfordret til å strikke luer til barn som blir født inn i et varmt klima. Med første tanke høres dette litt rart ut, men etter å ha lest bloggen til Torbjørn har vi fått en forståelse av at dette er nødvendig. Vi er en gjeng damer på Hobbyboden som har kastet oss på ideen!
For min egen del resulterte det i ti heklede luer. De er av variabel strørrelse og er heklet av babyull og alpaca. De største er passelig til en "vanlig" nyfødt, mens de minste er nok en mer prematur/tvilling-variant. Den som ligger helt til høyre er så liten at den blir nok mer en slags maskot-lue... men jeg synes den var så søt at jeg sender den avgårde!

Ha en fin helg alle sammen :-)

mandag 19. januar 2009

En award til!

Denne flotte awarden har jeg fått fra Ruth Synnøve Teksten som hører med, er som følger:Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forhold.Disse bloggerne er usedvanlige sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til seks bloggere, som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsene deres.
Det er mange bloggere som fortjener denne awarden. Jeg har imidlertid valgt å gi disse seks en liten oppmerksomhet:

Award!

Jeg har fått meg en award fra Auuud :-)
Tusen takk! Det er alltid kjekt å bli satt pris på :)

Denne ønsker jeg å gi videre til opphavsdamen til sokkene fra innlegget under, nemlig Popsinune

fredag 9. januar 2009

Sidelengs-sokker

a la Popsinune!
Strikket i Trysilgarn på pinne 5.5, ca str 3 år :-)
Oppskriften finner du her: http://popsinune.blogspot.com/

onsdag 7. januar 2009

Tanntroll-skjerf!

Jeg tror det her er et Baktus-sjal... La opp seks masker og økte i den ene siden jevnt og trutt til det første nøstet tok slutt. Felte tilsvarende med nøste nr to til jeg var tilbake på seks masker.
Sånn passelig fornøyd :)
Sjalet (eller skjerfet siden det er såpass smalt) er dyp lilla og strikket i et merkelig garn jeg har kjøpt en dag jeg ikke var helt våken... Det er mykt og godt, men en blanding av ull, alpaca og akryl!!
Jeg har ca tusen sjal fra før av så dette havner nok i gaveboksen min :)

søndag 4. januar 2009

En rekke med nattevakter..

--gir mange små strikkeprosjekter!
I natt ble denne laget, en Tychus-lue!
Bittelitt stor til meg :-) Dersom jeg drar den ned har jeg den til øyebrynene. Jeg lurer på om ikke svogeren min skal få denne til bursdagen sin!

Likte mønsteret kjempegodt, skikkelig film-strikking uten tankearbeid :-)
Strikket på pinne 5.5 med Trysilgarn. Har mere garn igjen så det blir vel kanskje en ny en til natta... :-)
Jeg tok utgangspunkt i Hege sin norske versjon av mønsteret på http://blogg.hobbyboden.com/hege/index.php/2008/01/

fredag 2. januar 2009

Et bittelite innlegg...

En liten kompis av oss har tidligere fått sokkepar som nå er for små.. så da må han få nye!
Strikket i dobbel babyull på pinne 4.5. Tykke, varme og ikke minst meget fleksible i str! Så kan han ha dem til vinteren er forbi :-)

torsdag 1. januar 2009

Mine første sokkepar!!

Jeg har lenge grudd meg til å strikke sokker... mamma er så flink til det at jeg har hatt litt prestasjonsangst! Men nå måtte jeg prøve meg på egenhånd. Sokkene er strikket med Viking Naturgarn og er nok ikke spesielt slitesterke, men de får heller være innesokker :)
Det første paret er i grått og str 43, til Mannen :)
Dette paret er egentlig mye lysere enn bildet tilsier og er i str 37 til meg selv.
For meg er dette noe å være litt stolt av, jeg har nemlig aldri klart å strikke et helt par før.. jeg har en tre-fire halvferdig enkle sokker liggende, men ikke noen fullførte og slett ikke noen i par :)