onsdag 31. desember 2008

Årets siste garnshopping!

En av gavene jeg fikk til jul var et gavekort på Smykkestein i Bodø. Det er favorittbutikken min :D
I romjulen hadde de -20% rabatt på alle varer og det passet jo meg ypperlig! Hele gavekortet måtte dermed brukes opp ;)
Her er hele fangsten... det er dårlige bilder, men det får dere bare tåle :)
Strømpepinner og rundpinner i str 4.5. De skal brukes til å lage pulsvarmere og lue til Klukkaen fra forrige innlegg! Jeg har igjen mye garn fra den...
140 gram med Kauni i sort, grått og hvitt. Jeg heklet sjal og pulsvarmere til mamma i dette garnet til jul. Nå måtte jeg kjøpe et til, jeg har nemlig plan om at hun skal få skikkelige fingervanter til... hysj:)


To store hesper med Hifa 2-trådsgarn. Fargen er ikke like mørk i virkeligheten som på bildet, de er egentlig litt bleket blå. Disse skal bli nøstebarngenser til et tantebarn... hysj:)

Til sist kommer 13 nøster med Viking Naturgarn. De skal bli til sokker, tova tøfler og kanskje en lue eller et par votter og en tova julekurv eller to. Nydelig garn!



Takk for julegava Siv og Hans Jørgen :D




søndag 28. desember 2008

Endelig er Klukkaen mi ferdig!

Denne kjolen bestilte jeg garn til i sommer. Jeg var enig med meg selv at den skulle ligge til været ble mer passende for en ullkjole! For et par måneder siden startet jeg på kjolen!
Tre-fire kvelder med hullmønster-konsentrasjon og blomsterbord førte til en begynnende senebetennelse i armen. Dette førte til at kjolen ble lagt vekk og etterhvert ble den avglemt til fordel for julegavelaging!
Den siste uken etter at julegavene var ferdiglaget ble kjolen tatt frem igjen og etter noen intense strikkedager er den ferdig! Liker godt fargen og regner med den blir mye brukt :-)
Jeg liker at skjørtet på Klukkaen er såpass vidt som det er. Derfor måtte det bli et "dansebilde" også :-)


onsdag 24. desember 2008

Hybeljul i år :)

Som nyutdannet fengselsbetjent må man jobbe et år i "etatens tjeneste". Det betyr et pliktår hvor man ikke får bestemme selv hvor man jobber.
Vi kan til en viss grad ønske oss arbeidsted og det har ført meg til Mosjøen, 30 mil fra samboer, hus og hjem. I julen skal jeg jobbe alle juledagene og julen blir dermed feiret på hybelen min.
Det er litt vemodig å ikke skulle kunne gjøre det jeg alltid gjør sammen med mamma, pappa og søsken på julaften. Jeg har jo sett for meg at jeg en dag ikke skulle feire jul med mor og far, men da trodde jeg jo at jeg skulle feire i eget hus eller med svigerfamilie. Istedet ble den første julen hjemmefra en jul på hybel!

Men; misforstå meg rett, det er ikke så trasig som det kanskje høres ut. Sambo kom fra Bodø i går og skal være her sammen med meg! Så lenge vi to er sammen er alt bra! Det er godt å være så glad i et menneske :) Julefeiringen handler jo om å være sammen med de man er glad i. Med familie over hele landet får man ikke samlet alle til enhver anledning. Dermed får man heller nyte de man har i nærheten der og da :)
Juletreet er pyntet hjemme i Bodø slik at det skal stå klart til vi skal hjem på fredag. Alle julegavene har dermed fått seg hylleplass her på hybelen! Oppå står julekortene vi har fått! Jeg er ikke flink å skrive julekort... og får dermed ikke så mange! Men disse fire er så flotte at vi trenger ikke fler :)
Kort fra mamma og pappa, samt bilder av fire barn vi er veldig glade i!

Ønsker med dette alle sammen ei riktig god jul og et godt nyttår!

mandag 22. desember 2008

Julegaver til Krisesenteret i Bodø!

For en tid tilbake var det en oppfordring på Hobbyboden om at Krisesenteret i Bodø ønsket strikketing til damer og barn. Jeg har laget en masse luer det siste året og hadde ellers endel småtteri liggende som Krisesenteret kanskje kunne få brukt for.

Pakken fra meg ble overlevert til et mellomledd i formiddag, så jeg håper den kommer i rette hender før jul. Posen inneholdt 14 luer i str fra 6mnd til voksen, 4 pannebånd i str ungdom/voksen, to par tova barnetøfler, et par babysokker og et par med babyvotter.

Håper noe i pakken kan komme til nytte i løpet av vinteren!

fredag 19. desember 2008

Endelig har jeg fått meg maskemarkører :D

Dette er gaven fra min Julevenn på NSF. Strikkemappe med strømpepinner str 2 og 8, oppskrift på sjal, to nøster blå Sisu, to nøster lace-garn av merke Ice, perlesett til smykkelaging og fire maskemarkører laget av datteren til min hemmelige venn!
Tusen tusen takk for pakken!

søndag 14. desember 2008

Pakkesang til ei snuppe på 3 år!

I dag skal vi feire 3-årsdagen til vår mellomste niese! Hun hadde bursdag for noen dager siden, og i dag blir det kakefeiring med hele familien tilstede.
Når man har bursdag er det nesten lovpålagt å få pakkesang, iallefall i vår rike del av verden. En 3-årsdag er dermed intet unntak!
Når man har en tante som er over gjennomsnittet glad i håndarbeid er det også nærmest lovpålagt å få noe hjemmelaget... derfor ble det en kjole heklet i Alpaca! Kjolen er skikkelig "gammelrosa" og kan (forhåpentligvis) passe bra selv om denne niesen ikke er utpreget prinsessejente.

Frontstykket... med heklet blomst! Blomsten har en perle i midten, som ikkje vises på bildet. Oj... oppned-bilde av kjolen i nakken! Herlige små perlemorsblomster..



Blondekant! Den tok tid!!! I første forsøk heklet jeg den på rettsiden.. da ble kanten vrang! På det andre forsøket heklet jeg fra vrangsiden, da ble kanten rett! Forstå det den som kan, jeg skjønner det ikke! :)




søndag 7. desember 2008

Blånisser i adventstida

Jul i Blåfjell er i full gang på tv og overalt løper småtasser rundt med blånisseluer. Tantejentene mine i Oslo skal også få være blånisser! Disse to luene går i posten i morgen :-)

fredag 5. desember 2008

Londonsjal i lillarosa silkeull...

Kjøpte meg en del deilig garn da jeg var i London i oktober. Det ene nøstet var et 100 grams nøste med silke-ull i rosa og lilla... Rosa og lilla er ikke mine favoritter, men nøstet var så nydelig at det bare MÅTTE være med meg hjem!
I et lite øyeblikk av sjal-mangel ble det lagt opp til et trekantsjal. Dette er det første trekantsjalet jeg strikker og det ble laget på den enkleste måten jeg kunne komme på. Glattstrikk og øking med kast på annenhver pinne, både på midten og langs kanten.
Sjalet ble ikke spesielt stort, men det var egentlig like greit! Det er nydelig mykt i halsen og det er allerede tatt i bruk :)