lørdag 30. august 2008

Master-presang!

Kusina mi har fullført masteroppgava si denne uka, og i dag skal det feires! I den sammenheng har jeg laget et sett til henne... Settet er strikket og heklet i dobbel Kauni-garn. Garnet er litt stivt, men det sies at det skal bli nydelig og mykt etter en forsiktig vask. Det tar jeg sjanse på at hun ordner selv.. :)
Lua er Robins Egg Blue Hat og er strikket i Kauni. Utrolig deilig garn!
Sjalet har hun mer eller mindre bestilt selv, men hun vet ikke at det er ferdig og ikke at hun får lue til. Sjalet er et englemaskesjal slik som alle andre sjal jeg har laget i det siste... :)
Tar sjansen på å blogge settet siden det skal gies bort i kveld!

fredag 29. august 2008

Her er endelig kjolen til minste prinsessa!


Dette er kjolen som minste tantejenta skal få til høsten. Den er strikket i størrelse 2 år, så jeg tror det er en stund til hun er stor nok til den. Kjolen er strikket fra en Garnstudio-oppskrift, og er laget med en tråd tynn alpacca og en tråd Muskat. Synes først det var en merkelig kombinasjon, men det ble nydelig!!


Kjolen har en hullbord nede. Denne måten å strikke hullbord på tok litt tid før jeg skjønte (Les: mønsterstrikking i bil fungerer dårlig...), men når det først satt i fingrene gikk det veldig fort.
Selve bærestykket på kjolen er strikket med riller rundt halsen og vrangbord rund armhullene. Egentlig skulle det hekles på en kant med luftmaskebuer rundt hals og armhull, men jeg likte den mye bedre uten! Kjolen er ikke dampet, og bildene er ikke av topp kvalitet. Kjolen derimot; er fantastisk!! Gleder meg til minsta er stor nok til å passe i den!

Gave til en liten prinsesse!

Strikket i Iglo, tovet og påsydd små "diamanter"... :)
Dette er ganske lite og passer nok til en jente på et par år.. flaks at jeg har sånne jenter i familien min! :D
Har laget et par til, skal vel pyntes både med perler og effektgarn.

Ellers har jeg en god del på pinnnene og en god del som ikke er blitt blogget. Kjolen til minste tantejente er ferdig, har bare ikke fått tatt noen fine bilder. Ellers har jeg laget litt julegaver, litt vennegaver og noen hemmeligheter som skal være med på Mnd Tema på Norsk Strikkeforum.



fredag 22. august 2008

torsdag 21. august 2008

Når man skal på festival kan man ikke fryse på ørene!



Derfor har jeg strikket med en Caliometry... :)

I helgen er det Parkenfestival i Bodø. Det betyr mange timer utendørs med god musikk og god drikke. Værmeldingene er dessverre ikke av de beste, så et "lettere" hodeplagg kan komme godt med utover kvelden og natta. Denne er betydelig mindre enn den forrige jeg strikket....:)

Votter til vintern!


Eller til høsten... :) Det ene paret er til kjæresten, og det andre tenkte jeg at Maja kunne få.. dersom hun vil ha de da??
Fargene er noe spesielle for alle andre enn Glimt-fans...

onsdag 13. august 2008

Suppppporterlue...

I feil farger! Tror nok jeg må strikke en Aalesunds-lue snart, det har vært altfor mange Glimt-luer i det siste. Det værste er at jeg har enda en Glimt-lue på pinnene... Det er bestillingsluer alle sammen, så jeg slipper heldigvis å ha de i hus så lenge
;)

tirsdag 12. august 2008

Shopping!

Var på Kolvereid i helga på Martna. Der var det en bod med garn....!! :D
De blå og de røde hespene er tykk to-trådsgarn med ca 100gr i hvert hespe. De grå hespene er tynt tre-trådsgarn med opptil 250gr i hvert hespe..

mandag 11. august 2008

Ny heklet vinveske :)

Denne har lagt ferdig heklet i noen uker, men i dag har jeg endelig fått meg til å tove den! Kjekt med noen sånne ryddedager innimellom :)
Vesken er heklet i rester av Hubro-garn. Den har ikke fått noe pynt enda, men det kommer kanskje etterhvert. Kjekt å ha slike liggende som gaver:)

Caliometry


Denne likte jeg! Pannebånd som er enkelt og strikke og som samtidig er kjempefint! Dette ble altfor stort, men planen om maskeminsking på de neste er allerede klar. Gleder meg til å lage flere! Har en plan om å hive dette til toving, så vi får se om det blir bra! Tenkte det var tryggest å blogge det først i tilfelle det ikke ble så fint etterpå..:)

søndag 10. august 2008

Lommetøfler!


Dette er det andre paret med lommetøfler jeg har strikket i sommer! Det andre er ikke blogget.. fordi det ikke ble særlig vellykket;)
Fort og enkelt å strikke!!

Nye lapper!




Disse lappene fant jeg i posten når jeg kom hjem fra helgetur i kveld:) De er sendt fra Voss og er strikket av Strikketaus, tusen takk!